Chec cu fructe confiate

18 mai 2017 13:38   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

180 g făină

40 g ulei

140 ml lapte

2 ouă

40 g unt moale

140 g zahăr

coajă rasă de lămâie, după gust

coajă rasă de portocală, după gust

esenţă de vanilie, după gust

1 pliculeţ praf de copt

1 praf sare

100 g fructe confiate (caise, goji, stafide, merişoare)

Pentru decor

3 linguri peltea de caise

Preparare

Amesteci toate ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul, praful de copt şi le laşi deoparte. Separat, combini ouăle bătute cu laptele, omogenizezi şi pui coaja de lămâie, de portocală şi esenţa de vanilie. Încorporezi ingredientele uscate, amestecând cu un tel. Baţi bine şi torni în fir subţire untul topit şi uleiul. Tai mărunt caisele confiate şi le amesteci cu restul fructelor, apoi le adaugi în compoziţia de chec şi le încorporezi uşor în aluat. Încingi cuptorul şi tapetezi o tavă. Răstorni în ea aluatul şi o dai la cuptor. O ţii 10 minute la 210 °C, apoi încă 25-30 de minute la 160 °C. Îl laşi la răcit. Separat, încălzeşti pelteaua, pe baie de aburi, ungi checul cu ea şi îl decorezi cu fructe confiate.

Mai multe