Chec cu mac, însiropat - Alina Bogdan
Ingrediente: Pentru blat: 225 g unt, 225 g zahăr, 225 g făină, 4 ouă, coaja rasă de la o lămâie, 1 pliculeţ praf de copt, 2-3 linguri seminţe de mac.
Pentru sirop: 100 ml apă, 100 g zahăr, zeama de la 2 lămâi.
Mod de preparare:
Într-un bol mixaţi untul cu zahărul până devine o compoziţie cremoasă aproape albă.
Adăugaţi ouăle unul câte unul şi amestecaţi până compoziţia devine omogenă.
Adăugaţi coaja rasă de la o lămâie şi amestecaţi în continuare.
Amestecaţi făina cu praful de copt şi seminţele de mac şi adăugaţi peste compoziţia de mai sus.
Tapetaţi cu hârtie de copt o tavă de chec şi coaceţi compoziţia la 180 grade C timp de 40 minute.
În timp ce prăjitura se coace, pregătiţi siropul. Într-o cratiţă amestecaţi apa, zahărul şi zeama de la 2 lămâi şi fierbeţi timp de 10 minute.
Imediat ce scoateţi checul din cuptor, înţepaţi-l cu o scobitoare pe toată suprafaţa şi turnaţi siropul fierbinte. Lăsaţi checul la răcit.
Când s-a răcit scoateţi checul din tavă.
Acest chec este ideal pentru a fi servit la ceai.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!