Chec din albuşuri cu zmeură şi goji - Panazan Bianca Raluca
Ingrediente
• 6 albuşuri
• 1 pahar făină
• 1/2 pahar zahăr green sugar
• 4 linguri de ulei
• 1 linguriţă coajă de lămâie cu zahăr
• 3-4 linguri zmeură(congelată)
• esenţă de vanilie/rom
• goji
• praf de sare
Mod de preparare
Zmeura se lasă la decongelat, după care se scurge de zeamă. Şi albuşurile congelate le lăsăm până când se decongelează bine. Albuşuriile se bat spumă cu un praf de sare. Treptat se adaugă zahărul, coaja de lămâie şi esenţele. Se omogenizează bine, se adaugă uleiul şi făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă cu o spatulă uşor până când toate ingredientele s-au omogenizat. Adăugăm zmeura scursă de zeamă, amestecăm puţin şi adăugăm compoziţia într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Deasupra presăram goji. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru circa 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea.