Chec în trei straturi – Clementina Suciu

26 iulie 2016 14:05   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

6 gălbenuşuri, 6 linguri de zahăr, 3 linguri apă, 3 linguri ulei, 1/2 pachet praf de copt,6 linguri făină; Pentru stratul maro: 3 linguri cacao amestecate cu 3 linguri de nucă măcinată, 6 albuşuri, 6 linguri de zahăr, 3 linguri apă, 3 linguri ulei,1/2 pachet praf de copt, 6 linguri făină,1 linguriţă esenţă de vanilie,1 praf de sare   

Preparare:

Amesteci gălbenuşurile cu zahărul până când acesta se topeşte, apoi adaugi uleiul, apa şi amesteci bine.Apoi adaugi făina şi torni compoziţia în tava de chec tapetată cu hârtie de copt. Peste stratul galben adaugi amestecul de cacao şi nuci. Apoi, ultimul strat de albuşuri bătute cu zahăr, apă, ulei,esenţă şi făină. Dai la cuptor checul pentru 35 minute sau până când trece testul scobitorii. Îl feliezi abia după ce s-a răcit. Poftă bună! 

Mai multe