Chec negresă cu budincă de fistic şi zmeură – Felicia Vanea
Ingrediente
5 ouă
100 ml lapte
200 g unt
200 g zahăr
250 g făină
2 linguri cacao
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 praf de copt
un praf de sare
Mod preparare
Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le mixăm spumă cu zahărul. Gălbenuşurile le mixăm cu untul moale. Adăugăm praful de copt stins în lapte, zahărul vanilat, cacao , făină. Amestecăm bine şi, apoi, punem şi albuşurile bătute . Turnam compoziţia într-o tavă de chec, unsă şi tapetata cu făină sau hârtie de copt, şi dăm la cuptorul preîncălzit, în prealabil, 30-35 minute. Scoatem checul şi îl lăsăm să se răcească, apoi îl feliem în 4 felii.
Pentru cremă:
2 plicuri budincă de fistic Dr Oetker
1 l lapte
6-7 linguri zahăr
1 plic de gelatină
Crema o preparam conform instrucţiunilor de pe plic, şi când este gata o dăm de pe foc, o lăsăm câteva minute să se mai răcească şi adăugăm gelatină hidratata şi topită la bain-marie.
Glazură:
120 g ciocolată
80 ml smântână pentru frişcă
1 lingură unt topit
un praf sare
Smântână pentru frişcă o încălzim la foc mediu până când e aproape să dea în clocot. O turnam peste ciocolată ruptă bucăţele mici, o lăsăm 2 minute, şi amestecăm uşor până ce se omogenizează, apoi adăugăm untul topit. Ne mai trebuie 450 g zmeură.
Punem prima felie de blat pe un platou dreptunghiular, crema, presăram zmeură, apoi blat, crema, zmeură şi tot aşa. Ultima felie de blat o mai îndreptăm dacă ni se pare că nu e dreaptă şi turnăm glazura de ciocolată. Dăm la rece, peste noapte, apoi feliem checul.