Checuri cu dovlecei şi verdeaţă – Lilia Bundă

31 mai 2016 16:03   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Zucchini-120 g

pătrunjel-2 linguri

arpagic-2 linguri

o ceapă

şuncă-100 g

făină-210 g

fulgi de ovăz

praf de copt, un pacheţel

sare-1/2 linguriţă

ulei-50 ml

caşcaval ras-40 gr

lapte-250 ml

1 ou

puţin unt pentru a unge formele

Mod de preparare

Cuptorul se încălzeşte până la 180 grade C, Zucchini se curaţă de seminţe şi se taie cuburi, verdeaţa se mărunţeşte. Şunca se taie cuburi, ceapa se toacă mărunt. Se amestecă zucchini, pătrunjelul, ceapa, şunca, caşcavalul, făina, fulgii de ovăz, praful de copt şi se sărează. Într-un vas se bate un ou, se adaugă uleiul şi laptele, amestecând întruna. Se adaugă la compoziţia de făină şi se amestecă până când se umezesc toate componenetele. Formele pentru checuri se ung cu unt, 2/3 din volumul fiecăreia se umple cu aluat, se presară caşcavalul. Se lasă la cuptor 20-25 minute. Când se scot din cuptor, se lasă 5 minute să se răcească, apoi se scot checurile din forme. Pot fi servite reci sau calde! Poftă bună, mai ales pentru cei mici!!

Mai multe