Cheesecake cu ciocolată și mentă
Cheesecake-ul este un desert destul de nou în bucătăria românească. Această „prăjitură cu brânză" ascunde de fapt o minunată poveste și o istorie bogată. Primele cheesecake-uri erau servite sportivilor din Grecia Antică. Datorită migrațiilor, cheesecake-ul a ajuns în New York, iar de acolo s-a răspândit în toată lumea.
Ingrediente:
185 g unt25 g cacao220 g zahăr pudră2 ouă150 g făină50 g ciocolată neagră topită
Pentru topping:75 g zahăr pudră1 legătură de mentă250 g cremă de brânză3 ouă½ linguriță esență de mentă100 ml smântână2-3 picături de colorant alimentar verde
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 160 grade C. Se pregătește o tavă pe care se pune hârtie de copt.
Se pune untul, cacaua, zahărul, ouăle și făina într-un castron și se amestecă până se omogenizează. Adăugați conținutul rezultat într-o tava, apoi dați la rece.