Cheesecake cu jeleu din lemon crud – Claudia Baban

15 aprilie 2016 14:54   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente blat

3 ouă

90 g Green Sugar

100 g făină

2 linguri ulei

Sare

Ingrediente crema de brânză:

 500 g crema Mascarpone

300 ml frişcă lichidă îndulcită

18 g Green Sugar (2 linguri)

Coajă de lămâie

Vanilie

6 foi gelatină(10g)

Zmeură congelată

Ingrediente jeleu lămâie:

1 ou întreg + 2 gălbenuşuri de ou

75 g Green Sugar

60 ml suc (zeamă)de lămâie

Vanilie

3 foi gelatină (5g)

Pentru ornat:

Cireşe confiate

Mod de preparare

Am pregătit mai întâi blatul. Am mixat ouăle întregi cu zahărul (Green Sugar)şi un praf de sare, până şi-au triplat volumul şi spuma a devenit ca şi o cremă, paletele mixerului lăsând urme. Am redus apoi viteză mixerului şi am adăugat uleiul în fir subţire. La final am pus făină, încorporând-o uşor cu un tel. Am pus compoziţia în tavă în care am pus hârtie de copt. Am pus tava la cuptor pentru 30 de minute. Primele 15 minute am reglat temperatura la 200 de grade, apoi am redus la 180 de grade. Am lăsat blatul să se răcească în cuptor. Aşa cum am spus, după ce s-a răcit, am tăiat o felie mai subţire din el pentru că era prea înalt. Pentru crema de brânză, am pus folie de gelatină în apa rece să se hidrateze. Am mixat frişca. Nu trebuie să fie prea fermă. Crema Mascarpone am mixat-o cu Green Sugar şi arome. Am încălzit gelatina în cuptorul cu microunde (mare atenţie să nu o fierbeţi) apoi am amestecat-o cu 2 linguri de mascarpone. Aveţi grijă că mascarponele să nu fie prea rece când faceţi această operaţiune. Am pus-o apoi în restul cremei. La final am încorporat şi frişca şi zmeura congelată. În forma în care am copt blatul, am pus blatul şi l-am acoperit cu crema de brânză. Am pus la frigider cât timp am preparat jeleul de lămâie. Am pus foile de gelatină la hidratatat în apă rece. Oul întreg împreună cu gălbenuşurile le-am mixat cu Green Sugar, am adăugat zeamă de lămâie şi le-am pus pe baie de aburi. Am amestecat cu telul până a început să se îngroaşe (cam 10-15 minute). Am încălzit apoi gelatina la microunde şi am pus-o peste crema de lămâie. După ce s-a răcorit puţin jeleul, l-am pus  peste crema de brânză şi am ornat deasupra cu cireşe confiate. Am lăsat la frigider până s-a răcit bine şi l-am putut felia.  

Mai multe