Cheesecake cu jeleu din lemon crud – Claudia Baban
Ingrediente blat
3 ouă
90 g Green Sugar
100 g făină
2 linguri ulei
Sare
Ingrediente crema de brânză:
500 g crema Mascarpone
300 ml frişcă lichidă îndulcită
18 g Green Sugar (2 linguri)
Coajă de lămâie
Vanilie
6 foi gelatină(10g)
Zmeură congelată
Ingrediente jeleu lămâie:
1 ou întreg + 2 gălbenuşuri de ou
75 g Green Sugar
60 ml suc (zeamă)de lămâie
Vanilie
3 foi gelatină (5g)
Pentru ornat:
Cireşe confiate
Mod de preparare
Am pregătit mai întâi blatul. Am mixat ouăle întregi cu zahărul (Green Sugar)şi un praf de sare, până şi-au triplat volumul şi spuma a devenit ca şi o cremă, paletele mixerului lăsând urme. Am redus apoi viteză mixerului şi am adăugat uleiul în fir subţire. La final am pus făină, încorporând-o uşor cu un tel. Am pus compoziţia în tavă în care am pus hârtie de copt. Am pus tava la cuptor pentru 30 de minute. Primele 15 minute am reglat temperatura la 200 de grade, apoi am redus la 180 de grade. Am lăsat blatul să se răcească în cuptor. Aşa cum am spus, după ce s-a răcit, am tăiat o felie mai subţire din el pentru că era prea înalt. Pentru crema de brânză, am pus folie de gelatină în apa rece să se hidrateze. Am mixat frişca. Nu trebuie să fie prea fermă. Crema Mascarpone am mixat-o cu Green Sugar şi arome. Am încălzit gelatina în cuptorul cu microunde (mare atenţie să nu o fierbeţi) apoi am amestecat-o cu 2 linguri de mascarpone. Aveţi grijă că mascarponele să nu fie prea rece când faceţi această operaţiune. Am pus-o apoi în restul cremei. La final am încorporat şi frişca şi zmeura congelată. În forma în care am copt blatul, am pus blatul şi l-am acoperit cu crema de brânză. Am pus la frigider cât timp am preparat jeleul de lămâie. Am pus foile de gelatină la hidratatat în apă rece. Oul întreg împreună cu gălbenuşurile le-am mixat cu Green Sugar, am adăugat zeamă de lămâie şi le-am pus pe baie de aburi. Am amestecat cu telul până a început să se îngroaşe (cam 10-15 minute). Am încălzit apoi gelatina la microunde şi am pus-o peste crema de lămâie. După ce s-a răcorit puţin jeleul, l-am pus peste crema de brânză şi am ornat deasupra cu cireşe confiate. Am lăsat la frigider până s-a răcit bine şi l-am putut felia.