Cheesecake cu stafide şi lămâie - Liliana Fedeleş
Ingrediente pentru blatul de biscuiţi:
75 g unt topit, 225 g biscuiţi digestivi, zdrobiţi; Pentru umplutură: 450g brânză de vaci, 225g smântână, 150 g zahăr tos, 4 ouă de mărime mijlocie (separate), 40 g făină, 1 lămâie (coajă rasă şi sucul), 75 g stafide (puse în apă la îmbibat şi apoi scurse), zahăr pudră pentru presărat; Preîncălziţi cuptorul la 170 grade C. Ungeţi şi tapetaţi o tavă de tablă rotundă pentru copt prăjituri, cu diametrul de 23 cm şi fundul detaşabil. Pentru blatul de biscuiţi: amestecaţi untul topit cu biscuiţii zdrobiţi. Turnaţi amestecul cu lingura în tavă pregătită şi apăsaţi pentru a nivela. Răciţi la frigider.
Pentru umplutură:
puneţi într-un castron brânză, smântână, zahărul tos, gălbenuşurile, făină, coaja şi sucul de lămâie. Mixaţi cu un mixer, la viteză redusă, până se omogenizează. Bateţi albuşurile până se întăresc uşor, apoi încorporaţi-le în amestecul cu brânză. Încorporaţi stafidele. Turnaţi amestecul cu brânză deasupra blatului de biscuiţi. Aşezaţi pe o tavă întinsă de copt şi coaceti timp de o oră. Opriţi cuptorul. Lăsaţi cheesecake-ul să stea în cuptor, cu uşa întredeschisă, timp de o oră, până se întăreşte. Scoateţi din tavă şi lăsaţi să se răcească complet. Răciţi la frigider până în momentul servirii. Poftă bună!