Cheesecake cu vişine şi cireşe – Andreea Rădulescu

5 septembrie 2016 17:22   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

-          400g biscuiţi

-          200g unt

-          300g vişine congelate

-          3 cutii cireşe confiate

-          2 cutii frişcă lichidă

-          2 cutii crema brânză

-          2 plicuri gelatină

-          1 plic tort gelee

-          2 plicuri întăritor frişcă

-          Fulgi ciocolată

-          4 plicuri zahăr vanilat

-          2 linguri zahăr

-          4 linguri zahăr pudră

Preparare:

Se spală visinele şi se pun la decongelat. Biscuţii îi tocăm mărunt la robot şi îi amestecăm cu untul topit. Într-o formă de tort cu pereţii detaşabili presăm amestecul pe fundul formei şi dăm la frigider până facem crema. Punem gelatina la înmuiat în apă rece (se pune atâta apă cât să treacă cu două degete peste). Frecăm crema de brânză cu zahărul pudră. Spumăm frişca cu zahărul vanilat şi întăritorul. Se pune gelatina la foc mic până se topeşte, dar să nu ajungă la punctul de fierbere. O lăsăm puţin la răcit şi o amestecăm cu pastă de brânză. Răsturnăm şi frişca şi amestecăm încet cu o paletă. Adăugăm vişinele (scurse bine) şi cireşele confiate. Crema obţinută se pune peste blatul de biscuiţi. Amestecăm siropul de la vişine cu zahărul şi plicul de tort gelee şi lăsăm la foc mic. Se lasă puţin la răcit apoi se toarnă peste prăjitură. Deasupra presăram fulgii de ciocolată. Dăm la rece pentru câteva ore.

Mai multe