Cheesecake cu zmeură - Alina Bogdan

31 mai 2012 15:02   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1. Pentru blat: 300 g biscuiţi (de preferat cu fibre gen Bel Vita Start), 125 g unt.

2. Pentru cremă: 400 g cremă de brânză, 3 ouă, 200 g zahăr, coaja de la o lămâie, zeama de la ½ lămâie, zahăr vanilat.

3. Pentru glazură: 400 ml smântână, 75 g zahăr, o fiolă esenţă vanilie, 400 g gem de zmeură.

Mod de preparare:

Biscuiţii se sfărâmă fin, ca pesmetul şi se pun într-un castron. Se topeşte untul şi se toarnă peste biscuiţi. Apoi se aşează în forma de tort şi se presează bine.

Se introduce forma cu blatul de biscuiţi în frigider pentru 10 minute.

Crema de brânză se amestecă cu zahărul până se omogenizează foarte bine. Se adaugă pe rând câte un ou şi se mixează până la încorporare.

Apoi se adaugă coaja de la o lămâie, zeama de lămâie şi zahărul vanilat.

Compoziţia finală trebuie să fie netedă şi spumoasă.

Se toarnă crema peste blat, se nivelează uşor şi se dă la copt în cuptorul încins la 180 de grade Celsius.

Cheesecake-ul se coace timp de 20-30 de minute, până când marginile sunt uşor ridicate iar mijlocul încă tremură puţin.

Dacă are cumva tendinţa să se ardă/rumenească deasupra, reduceţi puţin focul şi acoperiţi suprafaţa cu o coală de hârtie de copt umezită cu apă.

Se lasă să se răcească şi între timp se amestecă smântâna cu zahărul şi esenţa de vanilie până se topeşte zahărul.

După ce s-a răcit suficient cheesecake-ul turnaţi compoziţia de mai sus şi mai coaceţi circa 10-15 minute.

Se lasă cheesecake-ul să se răcească în cuptorul oprit (închis) dar încă cald pentru încă o oră-două. Acest procedeu împiedică cheesecake-ul să se lase brusc.

Introduceţi prăjitura în frigider pentru 6-8 ore.

La final se ornează cu gem acrişor de zmeură.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe