Cheesecake dulce-acrișor făcut de Sorin Bontea. Ingrediente și mod de preparare

8 iunie 2020 14:34   Rețete
Ultima actualizare:

Pe timpul izolării, chef Sorin Bontea a încercat să le facă celor de acasă mai ușor statul în casă, așa că a venit cu o mulțime de idei de preparate pe care le-a explicat pas cu pas.

Pâinea cu un gram de drojdie și negresa au fost unele dintre cele mai de succes rețete pregătite pentru cei care îi urmăresc activitatea de pe rețelele sociale, însă și cea pentru cheesecake s-a bucurat de peste 100.000 de aprecieri și 2,8 milioane de vizualizări. Chef Sorin Bontea spune că cel mai bun cheesecake este cel gătit, care “vede” cuptorul.

  • 240 g biscuiți
  • 120 g unt topit
  • 300 ml smântână lichidă
  • 4 ouă + 1 gălbenuș
  • 4 linguri amidon
  • 800 g cremă de brânză tartinabilă (ex: Philadelphia)
  • 1 vârf de linguriță de scorțișoară
  • 1 esență de vanilie (sau baton)
  • 400 g smântână
  • 240 g zahăr
  • 1 lime sau lămâie

Mod de preparare cheesecake

Primul pas pe care trebuie să-l faceți, după pregătirea tuturor ingredientelor, este mărunțirea biscuiților, peste care adăugați scorțișoara și untul topit. Amestecați bine și lasați-l la o parte. Separat încorporați crema de brânză cu zahărul și amestecați bine până la topirea zahărului, după care adăugați smântâna lichidă, ouăle (unul câte unul), amidonul. Amestecați bine pentru a scăpa de cocoloașe, puneți vanilia, coaja de la lime sau lămâie și zeama de la o jumătate de lime sau lamâie.

Reveniți la blatul de biscuiți, îl puneți într-o tavă rotundă de 28 cm, de preferat cu pereții detașabili, după care intră la frigider pentru ca untul să se întărească, pentru 10 minute. După acest timp, ungeți pereții tăvii cu puțin unt, puneți crema și băgați la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute, la 225 de grade, după care scădeți temperatura la 110 grade și îl mai lăsați 25 – 30 de minute. După ce opriți cuptorul, îl mai lăsați înăuntru încă o oră.

Pentru a se răci, îl lăsați la frigider, timp în care vă ocupați de glazură făcută din 400 grame de smântână, trei linguri de zahăr și amestecați bine, apoi coajă și suc de la jumătate de lime sau lămâie. Puneți glazura peste cheesecake și dați din nou la frigider. Chef Sorin Bontea l-a lăsat la rece toată noaptea și, mulțumit de rezultat, a fost primul care și-a gustat desertul.

Mai multe