Chifle cu caşcaval- Bizadea Marius Ionuţ

1 mai 2012 13:22   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 700 g făină, 250 ml apă caldă, 2 linguri lapte praf instant, 1 ou, 1 linguriţă sare, 2 linguriţe zahăr, 2 linguri unt moale, 1/2 cub drojdie, 5 linguri ketchup.

Mod de preparare: Drojdia se lichefiază cu zahărul, adăugăm un pic de apă caldă şi lăsăm puţin să crească. Încălzim apa rămasă, adăugăm laptele praf, oul bătut şi untul moale. Peste această compoziţie adăugăm drojdia dospită.

Urmează şi făina puţin câte puţin, frământăm până rezultă un aluat moale şi nelipicios.

Lăsăm la crescut 40 minute, apoi împărţim aluatul în 12 bile egale,pe care le aplatizăm cu mâna până se formeaza niste turtiţe. În mijloc am pus caşcaval tăiat cubuleţe, apoi am împăturit ca la poale în brâu.

Se pun cu partea împăturită bine în jos şi se mai lasă 20 minute în tavă la crescut. Ungem cu ketchup şi dăm la cuptorul preîncălzit 25 minute.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe