Chifle cu seminţe coapte - Antal Alice Sandra

24 mai 2012 12:58   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 650 g făină integrală, 200 ml apă, 200 ml lapte, 2 linguri smântână, 2 gălbenuşuri, 2 linguri rase zahăr brun, 1 plic drojdie uscată, 1/2 cană seminţe de susan, floarea soarelui 1 lingură rasă, sare.

Mod de preparare:

Într-un castron cernem făina, facem o gropiţă în mijloc unde punem drojdia, zahărul şi sarea pe margine.

Apoi punem smântâna şi gălbenuşurile, apoi adăugăm laptele şi apa şi începem să frământăm până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini.

Acoperim cu un şervet şi lăsăm la crescut 40 minute. Aşezăm în tavă hârtie pergament şi împărţim aluatul în 8, apoi dăm forma chiflelor.

Presărăm seminţele şi le lăsăm la crescut 20 minute.

Se coc în cuptorul încins 25-30 min, apoi le servim cu poftă sau pregătim sandvişuri delicioase, cu diferite umpluturi.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe