Chiftele cu sos de usturoi şi rozmarin

4 iunie 2014 11:29   Rețete
Ultima actualizare:

Chifteluţele sunt oricând binevenite la o masă cu prietenii. Te scot din încurcătură, sunt gustoase şi săţioase. Şi dacă le mai prepari şi un sos special ţi-ai câştigat invitaţii de la masă.

Ingrediente

500 g carne de vită sau în amestec cu porc, tocată4 cepe, tocate3 linguri ulei de măsline1 ou25 g pesmetun sfert cană brânză Gruyere răzuită (sau Emmentaler)2 linguriţe sare de mare1 linguriţă piper

Pentru sos1 cană maioneză2 căţei usturoi2 tulpini de rozmarin1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Pentru a carameliza ceapa, încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie mare la flacără mică. Adaugă ceapa şi 1 linguriţă de sare şi lasă pe foc amestecând mereu, până când ceapa se înmoaie şi devine auriu-arămie. Cam 40 de minute.

Vezi tot modul de preparare pe clickpoftabuna.ro

Mai multe