Chifteluţe din piept de pui- Valeriu Pintilie
Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, 2 cartofi, 3 căţei de usturoi, 2 ouă, mărar proaspăt.
Mod de preparare: Speli bine cartofii, îi cureţi, îi tai în 4 bucati şi îi pui la fiert în apă cu puţină sare.
Pieptul de pui proaspăt se spală bine, se taie în bucăţi mai mici şi se pune şi el la fiert în apă cu un praf de sare. După ce s-au răcit, se dă la maşina de tocat atât carnea de pui cât şi cartofii, apoi se amestecă cu cele 2 ouă bătute, cu usturoiul pisat şi cu puţin mărar spălat bine şi tocat mărunt.
Din amestecul obţinut se fac biluţe, se trec prin făină, apoi se pun la prăjit în uleiul încins, atât cât să prindă crustă. Se pot servi atât calde, cât şi reci alături de o salată la alegere.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!