Chocoflan - Nadia Mihaela Stroia

19 octombrie 2016 13:28   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru caramel: 250 g zahăr

Pentru blatul de ciocolată:

•           4 ouă

•           250 g zahăr

•           200 ml lapte

•           3 linguri cacao

•           300 g făină

•           50 ml ulei

•           1 plic praf de copt

Pentru crema de zahăr ars:

•           6 ouă

•           800 ml lapte

•           100 g zahăr

•           1 plic extract vanilie Bourbon

Mod de preparare

Caramelizăm zahărul, cu atenţie, să nu devină amărui, îl turnăm în tavă (33/26) şi-l întindem repede, ca să acoperim toată suprafaţă. Mixăm ouăle, laptele, zahărul şi vanilia şi turnăm compoziţia în tavă, peste caramel.

Ingredientele pentru blatul de cacao le mixăm şi pe ele 2-3 minute; aluatul trebuie să aibă consistentă unei smântâni, apoi îl adăugăm peste crema de ouă.

Tava o aşezăm într-o altă mai mare, cea de la aragaz de exemplu, în care turnam apă(un fel de bain marie). O introducem în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 50 minute sau până blatul de ciocolată trece testul scobitorii.

Veţi observa, când e este gata că straturile se aleg singure şi s-au inversat. Prăjitura se lasă, în tavă, până se răceşte complet, apoi o dăm la rece, acoperită cu o folie alimentară, pentru câteva ore sau, mai bine, peste noapte. Se întoarce tava cu susul în jos şi se răstoarnă prăjiturica în altă tavă, după care putem porţiona şi savura!!!! 

Mai multe