Ciocănele de pui crispy, ca la fast food. Cum faci sosul în care le pui la marinat

23 octombrie 2021 14:58   Rețete
Ultima actualizare:

Crocante și savuroase, fragede în interior, ciocănelele de pui sunt un deliciu pentru toată familia. Iată o rețetă cu care nu dai greș!

Ciocănele de pui crispy, cu paprika

Ingrediente: 1 l de lapte, 1 lingură ketchup picant, 8 ciocănele de pui, 2 căni de făină, 1 lingură de paprika dulce, 1 lingură sare, 1 lingură de piper negru proaspăt măcinat, ulei. 

Mod de preparare:  

Într-un bol, amestecă laptele şi ketchup-ul picant. Adăugă bucăţile de pui crestate, acoperă cu o folie de plastic şi lasă la frigider peste noapte. Amestecă făina albă, paprika, sarea şi piperul într-un castron, iar înainte scoate puiul din frigider şi pune-l la scurs. După ce se scurge bine, ia fiecare bucată şi trece-o prin compoziţia din castron. Într-o tigaie, pune la încins uleiul şi adaugă ciocănelele. Prăjeşte-le pe toate părţile. Dacă este necesar, schimbă uleiul. Asigură-te că sunt gata rumenite şi scoate-le pe un platou pe care ai pus în prealabil şerveţele de hârtie pentru a absorbi uleiul în exces. Se consumă calde, cu sos de usturoi, maioneză sau ketchup, la alegere!

Citește și:

VIDEO Mirela Vaida, cea mai bună rețetă de ciorbă de fasole cu afumătură: "Eu gătesc la oală, românește"

Delicioasa rețetă de tort cu mere și nuci a Ancăi Lungu. Îi aduce aminte de copilărie 

Mai multe