Ciocolată cu nuci

17 noiembrie 2016 15:00   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

250 g unt

100 g biscuiţi simpli

150 ml apă

250 g zahăr

150 g alune

150 g lapte praf

50 g cacao

100 g ciocolată pentru decor

50 g bombonele colorate pentru decor

miez de nucă pentru decor

Preparare

Alunele curăţate le pui la cuptor 6-8 minute, le laşi să se răcească şi le îndepărtezi coaja. Pui la fiert, la foc mic, apa şi zahărul. Amesteci continuu, până când se topeşte zahărul şi se face un sirop gros. Adaugi treptat laptele praf amestecat cu cacaua. După ce s-a încorporat tot laptele praf, adaugi untul tăiat bucăţele şi amesteci până se omogenizează. Iei vasul de pe foc, adaugi alunele tăiate nu foarte mărunt, biscuiţii daţi prin maşina de tocat şi amesteci uşor. Torni ciocolata într-o tavăunsă cu unt şi laşi la rece până a doua zi. O tai cubuleţe. O parte le decorezi cu zahăr pudră şi cu miez de nucă, iar pe celelalte cu ciocolată rasă şi cu bombonele colorate.

Mai multe