Ciocolată de casă - Aluculesei Brînduşa
14 noiembrie 2017 12:32
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
900 g lapte praf, 900 g zahăr, 1 esenţă de rom, 100 g cacao, 100 ml apă, 200 g unt, 200 g alune prăjite.Mod de preparareSe pune zahărul la fiert cu apă până se face sirop ca pentru dulceaţă. Între timp cernem laptele praf şi cacao şi le omogenizăm bine, când siropul este gata îl turnăm peste laptele praf, adăugăm şi esenţa şi începem să omogenizăm compoziţia foarte bine, adăugăm untul la final şi îl încorporăm bine. Într-o tavă aşezăm folie de aluminiu, o ungem un pic cu ulei şi turnăm compoziţia în tavă, adăugăm alune şi dacă ne place şi puţină nucă de cocos deasupra pentru design. Dăm tava la rece şi când s-a întărit o tăiem bucăţi mici.
Poftă bună!