Ciocolată de casă- Crișan Andreea-Gabriela

28 decembrie 2011 14:02   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 200 ml apă, 400 gr zahăr, 150 gr unt, 500 g lapte praf, 50 g cacao, 1 esenţă (eu am pus esenţă de rom), 50 g înlocuitor nucă (opțional sau la alegere nucă de cocos, alune, migdale).

Mod de preparare: Amestecaţi laptele praf şi pudra de cacao. Amestecaţi zahărul cu 200 ml de apă într-o crăticioară. Fierbeţi aproximativ 10-15 minute până se leagă într-un sirop cleios, fără ca zahărul să se caramelizeze.

Adăugaţi untul tăiat cubuleţe şi luaţi vasul de pe foc. Amestecaţi până se topeşte. Încorporaţi esenţa de rom şi amestecul de cacao cu lapte praf, şi înlocuitorul de nucă cu grijă pentru a nu forma cocoloaşe.

Amestecaţi bine cât este cald, pentru a obţine o masă omogenă. Întindeţi şi nivelaţi într-o tavă dreptunghiulară unsă cu puţin unt cu o lingură înmuiată permanent în apă rece pentru a nu se lipi de compoziţie. Dacă aveţi forme speciale de prăjituri sau aveţi imaginaţie puteţi tăia ciocolata sub diverse forme, eu am ales să fac inimioare.

Lăsaţi la rece compoziţia 3-4 ore sau pană a doua zi în funcţie de preferinţe.

Poftă mare!

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe