Ciocolată de casă cu alune de pădure - Violeta Postolache
Ingrediente: 100 g unt, 300 g zahăr pudră, 150 g lapte praf, 3 linguri apă, 3 linguri cacao, 1 esenţă rom, 200 g alune de pădure.
Mod de preparare:
Fierbem zahărul cu apa până rezultă un sirop gros.
Eu am preferat să pun zahăr pudră pentru că există riscul ca zahărul tos, fiind puţină apă să nu se dizolve foarte bine şi apoi să rămână granule în ciocolată.
Adăugăm untul topit şi esenţa de rom la sirop. Punem apoi laptele praf amestecat cu cacao şi frecăm bine cu o lingură până obţinem o compoziţie omogenă ca o smântână groasă.
Decojim alunele, le prăjim câteva minute în cuptor şi le încorporăm în compoziţie.
Turnăm compoziţia într-o formă tapetată cu folie alimentară (eu am folosit o tavă de chec).
Dăm la frigider pentru câteva ore apoi scoatem din formă.
Tăiem felii şi servim.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook