«Ciocolată de casă»- reţeta câştigătoare de la cititori

26 august 2011 14:06   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 500 g lapte praf, 500 g zahăr, 1 pachet margarină (250 g), 100 g cacao, nuci sau alune prăjite (opţional)

Preparare: Se amestecă zahărul cu cacao şi 9 linguri apă. Se dă la foc încet. Când s-a topit zahărul, se adaugă margarina, amestecând continuu 10 minute.

Se dă de pe foc şi se lasă să se răcească (până când compoziţia se mai îngroaşă). Se adaugă laptele praf amestecând până se omogenizează.

Opţional se adaugă nuci sau alune prăjite. Se unge forma (în care se va aşeza compoziţia obţinută) cu ulei. Se pune compoziţia în această formă şi se dă la frigider 8 ore.   

Câştigă un cuptor multifuncţional

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem!

Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii” sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.

Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un cuptor multifuncţional.

Mai multe