Ciorbă de burtă cu pleurotus, varianta clasică, vegană și raw vegană - Rețete

18 aprilie 2015 16:19   Rețete
Ultima actualizare:

Dacă vrei să găteşti o ciorbă de burtă cu pleurotus, trebuie să ştii că este o reţeta foarte gustoasă şi uşor de preparat, care va fi savurată de întreagă familie.

În cazul în care ţi-ai propus să găteşti ceva deosebit şi gustos nu poţi rata reţeta de ciorbă de burtă cu pleurotus (o specie de ciuperci).

Familia ta va îndrăgi foarte repede această reţeta gustoasă şi sănătoasă. Pentru a prepara ciorbă de burtă cu pleurotus ai nevoie de următoarele lucruri.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac rădăcina
  • 2-3 gogoşari în oţet
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 200 g de smântână
  • 3 gălbenuşuri
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciupercile pleurotus tăiate julien se pun la fiert într-o oală cu 1-2 litri de apă şi puţină sare. Dăm pe răzătoarea mică morcovul şi păstârnacul, după care călim amestecul în 2-3 linguri cu ulei, conform reţetei de ciorbă de burtă cu pleurotus prezentată pe bucataras.ro.

Când ciupercile sunt fierte, adăugăm morcovul şi păstârnacul călite, sare şi piper după gust. Dacă este nevoie, mai adăugăm 1-2 litri de apă clocotită (în funcţie de cât de deasă vrem să fie ciorba). Tăiem gogoșarii acri în felii potrivite şi îi adăugăm în oală în care fierb deja legumele. Pisăm usturoiul şi-l adăugăm şi pe el în supă.Gălbenuşurile se freacă bine cu smântână  sau iaurt gras) şi puţină apă rece, după care adăugăm câte un polonic din supă caldă, pentru a-i creşte temperatura. După ce adăugăm circa 3-4 polonice de supă fierbinte, putem turna totul în oală de ciorbă. Dacă dorim supă mai acră, folosim puţin oţet sau mai adăugăm gogoşari muraţi. Servim această ciorbă de burtă cu pleurotus fierbinte, cu ardei iute.

Ciorbă de burtă cu pleurotus: Varianta vegană gătită

Există o varianta a acestei reţete de ciorbă de burtă cu pleurotus şi pentru oamenii care nu consumă alimente de provenienţă animală. Pentru varianta vegană gătită aveţi nevoie de următoarele lucruri.

Ingrediente:

  • 500 g de ciuperci pleurotus tăiete fâşii
  • 2 linguri ulei presat la rece (nu de măsline fiindcă e amar câteodată)
  • 4-5 căţei de usturoi
  • zeamă de la o lămâie
  • Lapte de caju sau migdale (100 g de caju crud sau migdale, 2 litri de apă filtrată, 1 lingură de sare de ocna neiodata date toate în blender până totul devine precum laptele)

Mod de preparare

Pentru a găti o gustoasă ciorbă de burtă cu pleurotus, trebuie să procedati în felul următor. Ciupercile se călesc la foc mic, împreună cu apă, uleiul şi usturoiul zdrobit. Între timp se prepară în blender laptele de caju. Dacă nu aveţi blender daţi caju-ul prin râşnită şi după aceea mixati-l cu apă, folosind un robot de bucătărie sau mixer. Se adaugă peste ciupercile călite laptele de caju şi se serveşte. La finalul reţetei de ciorbă de burtă cu pleurotus se mai poate adaugă zeamă de lămâie însă depinde de preferinţe, conform ligiapop.com.

Ciorbă de burtă cu pleurotus: Varianta raw vegană

Nu va descumpăniţi în cazul în care aţi adoptat o alimentaţie raw vegană şi vreţi să gătiţi ciorbă de burtă cu pleurotus. Există o variantă şi pentru cei care consumă alimentele negătite. Pentru aceasta, aveţi nevoie de aceleaşi ingrediente că la varianta vegană gătită. Ciupercile necesare pentru această ciorbă de burtă cu pleurotus, feliate fâşii, se lasă la marinat peste noapte cu usturoiul, uleiul şi zeamă de lămâie. A doua zi, se prepară laptele de caju în care vom mai adaugă încă doi căţei de usturoi. Laptele fin (fără bucăţi de caju) se adaugă peste ciupercile marinate şi ciorbiţa este gata. Opţional puteţi adauga mărar sau pătrunjel tocat.

Mai multe