Ciorbă de burtă- Done Elena

10 ianuarie 2012 14:11   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 2 kg burtă de vită, 3 picioruşe de porc (adidaşi), 500 g smântână, un morcov, o ceapă, un cartof, 5 linguri oţet, 5 căţei de usturoi, 7 gălbenuşuri.

Mod de preparare:Se opăreşte cu oţet şi 3 litri de apă burta întreagă (jumătate de oră). Se schimbă apa şi se adaugă alţi 6 litri apă dându-se la foc 3 ore, spumându-se când e nevoie.

Se adaugă ,,adidaşii" şi legumele. După fierbere se scoate burta, se taie fideluţă, se scot şi legumele şi se strecoară supa şi se dă din nou la fiert, 15 minute, adăugându-se şi usturoiul.

Într-o cratiţă se pune un pahar cu ulei şi se opăreşte în acest ulei un morcov ras. Se scoate morcovul şi se toarnă uleiul peste supă.

Separat, se amestecă smântâna cu gălbenuşurile şi se dizolvă cu supă (5-6 linguri)+ 5 linguri de oţet + sare(după gust). Se toarnă în oală şi se dă într-un clocot.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe