Ciorbă de legume în pâine

15 februarie 2016 15:32   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

2 cepe

2 morcovi

1 păstârnac

½ ţelină

1 ardei gras

1 dovlecel mediu

2 cartofi

5-7 foi de varză

150 g fasole verde

2 roşii medii

500 ml borş

1 legătură pătrunjel

½ legătură leuştean

ulei

sare

piper

pâine rotundă, opţional

smântână, opţional

ardei iute, opţional

Preparare

Speli şi tai legumele. Încingi într-o oală câteva linguri de ulei şi pui la călit ceapa, morcovul şi ardeiul gras. După câteva minute, adaugi varza, păstăile de fasole, ţelina şi păstârnacul, amesteci bine şi acoperi totul cu 2 litri de apă. Laşi să fiarbă la foc mediu. Când legumele sunt aproape făcute, adaugi cartofii şi roşiile. Laşi 10 minute, apoi pui şi dovlecelul. După alte câteva minute, torni borşul fiert separat, sărezi şi piperezi după gust şi laşi să dea câteva clocote. După ce stingi focul, adaugi pătrunjelul şi leuşteanul, tăiate mărunt. Tai în două pâinea rotundă, o scobeşti la mijloc şi o foloseşti, dacă vrei, pe post de bol pentru ciorbă. Poți servi ciorba cu smântână şi ardei iute.

Mai multe