Ciorbă de miel cu tarhon, rețeta lui Horia Vîrlan. Cum să dregeți corect ciorba de miel
Celebrul Horia Vîrlan, care pregătește o emisiune nouă la Prima TV, vine în întâmpinarea cititorilor Click! cu cea mai bună rețetă de ciorbă de miel pentru Paște! Iată cum se prepară aceasta și care sunt secretele pentru a fi cât mai bună!
Ingrediente pentru ciorba de miel:
- 400 g de piept sau șiră şi gât de miel
- O ceapă mare, curăţată
- Un morcov mare, curăţat
- O ţelină mică, curăţată
- O rădăcină mică de pătrunjel, curăţată
- O legătură de ceapă verde, spălată şi curăţată
- O lingură de pătrunjel tocat
- O lingură mare de tarhon tocat(poate fi murat în oțet)
- O lingură de orez cu bob rotund
- 2 linguri cu oţet de vin alb
- 2 gălbenuşuri de ou
- Un pahar mare de smântână
- O linguriţă de sare
- 5-6 boabe de piper negru boabe
Mod de preparare:
1.Tăiaţi carnea în bucăţi şi opăriţi-o într-o oală cu apă clocotită, apoi scoateţi-o şi puneţi-o la fiert, în apă rece, împreună cu boabele de piper şi puţină sare.
2. După ce carnea nu mai necesită spumare, adăugaţi orezul spălat şi zarzavatul tocat mărunt şi continuaţi fierberea încă 15-20 minute. Adăugaţi tarhonul şi gustaţi de sare, continuând fierberea încă 10 minute.
3. Bateţi gălbenuşurile cu smântână într-un bol.
4. Când ciorba este gata, opriţi focul, apoi “dregeţi” ciorba cu liezonul de smântână şi adăugaţi oţetul.
5. Presăraţi cu pătrunjel tocat şi serviţi cu ardei iute.
Cum dregeți ciorba de miel
Amestecați gălbenușurile cu smântâna într-un bol, apoi turnați câte un polonic de ciorbă peste liezonul de smântână, amestecând ușor până liezonul a ajuns la fel de fierbinte ca ciorba, apoi turnați liezonul peste ciorbă, amestecând din nou. Din acest moment nu mai trebuie fiartă ciorba, altfel se ”brânzește”.
Citește și:
"Drobul de miel Scărlătescu", căutat de români pe Google, de Paște. Iată rețeta completă!