Ciorbă de perişoare - Aluculesei Brînduşa
Ingrediente:
-1 kg carne vită tocată,
-4-5 ouă,
-1 linguriţă maggi secretul gustului cu gust de legume,
-1 lingură orez,
-1 ceapă,
-1 gogoşar,
-1 morcov,
-2 roşii,
-1 cub maggi cu gust de vită,
-borş acru,după gust şi preferinţă,
-sare după gust,
-1 căciulie de usturoi,
-1 legătură pătrunjel,
-smântână pentru doritori.
Mod de preparare:
Se pune peste carnea tocată magii secretul gustului, ouăle, orezul şi se omogenizează compoziţia foarte bine. Se fac biluţe mici în podul palmei şi se pun într-o oală, în care am pus apă la clocotit. Când se pun perişoarele în oală este bine ca apă să clocotească dar să fie la foc mic, să nu se sfărâme perisoarele. Se mai adaugă căţeii de usturoi şi se lasă să tragă un clocot, două, apoi se toarnă perişoarele într-un strecurător, se clătesc, se aruncă apa şi se pun iarăşi la fiert. Se toacă morcovul, gogoşarul, ceapă şi se pun la fiert peste perişoare, se adaugă şi un cub maggi cu gust de vită. Când totul este fiert, se mai adaugă sare după gust, borş după preferinţe, se mai trag două trei clocote şi se opreşte focul. Se presoară puţin pătrunjel tocat şi să aveţi mare poftă. Este o reţeta absolut delicioasă, dacă se respectă paşii.