Ciorbă de perişoare – Mădălina Radu
Ingrediente:
pentru perişoare: 400 g carne tocată de porc fără grăsime
o mână de orez
o ceapă mică
sare, piper după gust
1 ou
pentru ciorbă:
2 morcovi
un cartof
jumătate de ardei roşu
un păstârnac mic
100 ml bulion de roşii
1 ceapă de mărime medie
sare, piper după gust
frunze de pătrunjel
2 l apă
2-3 linguri de ulei
Mod de preparare:
Începem cu ciorba, care trebuie să fiarbă ca să putem adaugă perişoarele. Ceapa, morcovii păstârnacul şi ardeiul se taie mărunt şi se călesc, până se înmoaie în puţin ulei. Se adaugă apa, se condimentează cu sare şi piper. Apoi se poate pune cartoful tăiat cubuleţe. Se lasă la foc mic, în timp ce ne ocupăm de perişoare.
Pentru perişoare, se face un amestec asemenător celui de la sarmale. În carnea măcinată, adăugăm un ou, orez o ceapa mică dată prin răzătoare, sare şi piper după gust. Toate se amestecă foarte bine, apoi cu mâinile umede se formează biluţe de mărimea unei nuci.
Când ciorbă începe să fiarbă se pot adaugă şi perisoarele. Se mai lasă la fiert, până când orezul din perişoare este fiert. La final, cu 5 minute înainte de a lua oala de pe foc, se adaugă bulionul
Se serveşte cu smântână şi ardei iute!