Ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză - Reţetă

25 martie 2015 15:39   Rețete
Ultima actualizare:

Dragilor astăzi mâncăm peşte aşa că ne-am gândit la o ciorbiţă tare gustoasă. Ce ziceţi de o ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză? Puteţi alege caras, biban sau crap. Spor la gătit!

În fiecare an, la 25 martie, prăznuim prima sărbatoare închinată Maicii Domnului, Buna Vestire  sau popular Blagovestenia . În această zi avem şi dezlegare la peşte aşa că ar fi păcat să nu gătim ceva bun pentru cei dragi. Azi învăţăm să gătim o ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză. Aşa că daţi o fugă la pescărie, alegeţi-vă un peşte bun şi haideţi să gătim.

  • 1 kilogram peşte (puteţi alege crap, biban, caras)
  • ceapă
  • cartofi
  • 100 grame morcov
  • 100 grame ţelină
  • 4 roşii
  • 500 ml zeamă de varză
  • 100 ml ulei
  • Pătrunjel
  • leuştean
  • sare

Ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză: MOD DE PREPARARE

Uite cum se prepară o ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză. Curăţaţi ceapa, morcovii şi ţelina. Spălaţi-le sub un jet puternic de apă şi tocaţi-le mărunt sau radeti-le pe răzătoare. Curăţaţi peştele de solzi, evisceraţi-l şi spălaţi-l, apoi tăiaţi-l bucăţi mari, potrivit retetepeste.ro.

Puneţi uleiul într-o oală, incalziti-l puţin şi căliţi legumele în el, turnaţi doi litri de apă rece peste ele şi lăsaţi-le să fiarbă un sfert de oră, apoi puneţi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi mari. Între timp, opăriţi roşiile, decojii-le şi tăiaţi-le cuburi. Încă puţin şi această ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză va fi gata.

După ce au fiert şi cartofii, puneţi roşiile în oală, lăsaţi-le să dea câteva clocote, apoi adăugaţi peştele şi fierbeţi totul aproximativ 15 minute. Separat, fierbeţi zeama de varză care este ingredientul cheie pentru această ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză.

Turnaţi-o în oală şi lăsaţi totul să mai dea într-un clocot, opriţi focul. Spălaţi bine o legătură de pătrunjel şi una de leuştean . Le tocaţi mărunt  şi le adăugaţi în oala de ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză. Lăsaţi la puţin să se răcească şi serviţi alături de cei dragi. Poftă bună dragilor!

Mai multe