Ciorbă de salată de pădure (untişor) – Clementina Suciu
Ingrediente:
un castron salată de pădure (untişor), 2 fire ceapă verde, 4 căţei de usturoi, 300 ml smântână, 2-3 gălbenuşuri de ou, 2 linguriţe Maggi Secretul Gustului de Legume, slănină tăiată cubuleţe sau bacon-100 g, sare după gust,1 linguriţă oţet;
Preparare:
Se prepară ca şi clasica ciorbă de salată verde, cu ceapă verde, usturoi, smântână din belşug. Opţional se pot adaugă şi cubuleţe de bacon prăjit sau omletă. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se pune apă peste ceapă, se lasă să fiarbă şi între timp se spală foarte bine salata şi se pune la fiert. Se adaugă usturoiul, cele 2 linguriţe de Maggi. În final se adaugă oţetul şi se mai fierbe puţin. Gălbenuşurile se amestecă cu smântână, apoi se adaugă câte un polonic din ciorbă fierbinte şi se amestecă. În final tot amestecul de smântână se toarnă peste ciorbă, se mai lasă să dea un clocot şi e gata.