Ciorba de varză acră, un deliciu de post
Aveți butoiul plin cu varză murată? Puteți prepara o delicoasă ciorbă de varză acră, cu legume din abundenţă. Cu puține calorii, ciorba este extrem de gustoasă și ușor de pregătit.
Ciorba de varză este foarte des consumată în curele de slăbire datorită beneficiilor pe care le aduce organismului.
Cu puține calorii, ciorba de varză acră este extrem de gustoasă și ușor de pregătit.
Ingrediente
- O varză acră, de mărime medie;
- Un morcov mai mare;
- O ceapă sau un fir de praz, de mărime medie (are o aromă mai puternică);
- Doi cartofi;
- O rădăcină păstârnac;
- O ţelină mai mică sau o jumătate ţelină mai mare;
- O lingură cimbru uscat;
- Un borcan mic (400 ml) de roşii în bullion;
- Un litru si jumătate sau doi litri zeamă de varză, după gust;
- O lingură ulei vegetal
- Pătrunjel, leuştean, frunze de ţelină, după gust.
Mod de preparare
În funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore. Apoi se taie fideluţă.
În oala de fiert ciorba, se adaugă uleiul şi se pune la călit ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul.
Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza şi cartofii cubuleţe.
Se pune apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba de varză şi se lasă la fiert.
Se adaugă roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi se mai lasă să dea un clocot.
Când ciorba de varză este gata, deasupra se presară cimbrul uscat şi se stinge focul.
Citește și:
Supă-cremă de legume cu crutoane picante. Mâncare de post rapidă