Ciorbă rădăuţeană - Cornea Laurenţa Daniela

1 august 2017 13:54   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

1 piept de pui,

1 rădăcină pătrunjel,

1 rădăcină păstârnac,

1 rădăcină ţelină,

2 morcovi,

1 ceapă mare,

piper  boabe, sare,

300 g smântână,

2 linguri făină,

3 gălbenuşuri,

3 căţei usturoi,

pătrunjel verde (eu nu am avut), oţet-

Preparare

Curăţăm rădăcinile, le spălăm, le tăiem în bucăţi mai mari şi le punem într-o cratiţă. Adăugăm ceapa curăţată, morcovii curăţaţi şi tăiaţi în două, boabe de piper, carnea de pui şi apă. Punem cratiţa pe foc şi lăsăm să fiarbă. Scoatem carnea şi legumele, iar în zeama asta, dacă este puţină, mai adăugăm apă.

Adăugăm morcovii şi rădăcina de pătrunjel tăiată cubuleţe, carnea tăiată cubuleţe mici şi punem oala din nou pe foc.  

Într-un bol amestecăm gălbenuşurile cu smântâna. Când se mai răcește ciorba, luăm cu un polonic şi adăugăm câte puţin peste amestecul de smântână, amestecând continuu având grijă să nu facă cocoloaşe. 

Adăugăm în ciorbă și apoi adăugăm usturoiul pisat, oţet şi condimente după gust, pătrunjel verde tocat.

Mai multe