Ciorbă țărănească. Reţetă ca în Ardeal
Ciorba țărănească este un deliciu oricând, mai ales că are de toate. Deși în Ardeal se fac mai des supe, decât ciorbe, iată o rețetă ca în Ardeal de ciorbă țărănească , care se aseamănă cu ciorbițele perfecte de restaurant.
Ca să fie ciorbă țărănească trebuie neapărat carne proaspătă de porc, dacă se poate costițe, deoarece iese cel mai gustos. Borșul, dacă găsiți un borș făcut în casă ar fi excelent. Și mai bine pentru gospodinele care prepară acest deliciu în casă. Borșul este foarte sănătos și hrănitor.
Ingrediente Ciorbă țărănească. Reţetă ca în Ardeal:
600 de grame costiță de porc (sau alte părți)1 rădăcină pătrunjel2 morcovi1 țelină1 ardei gras potrivit100 de grame mazăre proaspătă200 de grame fasole verde proaspătă2 cartofi5 roșii1 ceapă potrivită500 ml borș proaspăt sau un plic de borș2-3 linguri ulei1 legătură leuștean proaspăt
sare