Ciulama de pui - Panazan Bianca Raluca
Ingrediente:
4 pulpe de pui, 4 linguri de smântână, 3 linguri de făină, 1 ceapă albă, zeama în care vor fierbe pulpele, piper roşu, ulei, mărar.
Preparare
Pulpele de pui se pun la fiert în apă cu sare şi opţional se poate pune şi un morcov întreg (doar pentru gust).
Ceapa se pune la călit în ulei de măsline, cu boia dulce, ghimbir şi piper.
Când pulpele sunt aproape fierte se pun peste ceapa călită, adăugând câte un polonic de zeamă în care au fiert, se lasă la foc mic.
Pulpele se scot pe o farfurie, iar peste ceapă adăugăm smântâna amestecată cu făină şi subţiată cu puţină apă.
Adăugăm şi usturoiul tăiat rondele şi treptat câte un polonic din zeamă. Se amestecă în continuu, punem şi puţină sare şi piper.
După câteva minute se adaugă şi pulpele de pui, amestecând des.
Deasupra presărăm piper roşu şi mărar tocat mărunt!