Ciuperci umplute-reţetă de post - Cîrnaru Iuliana Mirela
Ingrediente: 1 kg ciuperci, 1 ceapă, 1 linguriţă făină, 1 pachet soia granule, 1 păhărel vin, o ceşcuţă mică ulei (trei patru linguri), 1 linguriţă frunze de pătrunjel tocat, sare, piper.
Mod de preparare: Se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rupe piciorul, se spală şi se scurg. Se aşază toate intr-o formă rezistentă la foc, stropindu-le cu puţină apă.
Se dau la cuptor până incep să se înmoaie. Pachetul de soia se fierbe în prealabil.
Se toacă mărunt picioarele impreună cu ciupercile mărunte şi cu o ceapă şi se amestecă cu soia stoarsă de zeama în care a fiert.
Se adaugă pătrunjel verde tocat. Se pune câte o linguriţă de umplutură în fiecare ciupercă, netezind deasupra cu un cuţit.
Se pun la foc cu o ceaşcă de apă şi uleiul. Când s-au înmuiat, se amestecă făina cu vinul şi se adaugă, introducând din nou tava în cuptor.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!