Ciupercuțe umplute cu porumb – Sandru Maria

28 septembrie 2017 13:32   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

o jumătate cutie porumb

12 ciuperci proaspete micuțe

câteva fire mărar

3 fire ceapă verde

50 g unt

câteva felii de mozarella

Mod de preparare:

Ciupercile curățate și cu codițele tăiate se sărează și le ungem cu unt, după care le așezăm într-o tavă unsă cu unt.

Codițele ciupercilor se taie micuțe, ceapa verde la fel.

Untul se pune într-o tigaie la topit, punând ceapa și ciupercile în ea, apoi le tragem la tigaie.

Ouăle le batem , punem câteva felii de mozarella (tăiate mici), sărăm și piperăm, încorporăm porumbul, ciupercile, ceapa, mărarul și umplem ciupercile. Cuptorul trebuie încins la 180 de grade.

Tava cu ciupercuțe o introducem la cuptor pentru 20-25 minute, uitându-ne din când în când.

Când încep să îşi schimbe culoare şi să prindă crustă, punem peste fiecare ciupercă câte o felie de caşcaval, apoi se mai dă la cuptor câteva minute până începe să se topescă. Scoatem ciupercile din cuptor, lăsăm să se răcească, iar la fiecare ciupercă, punem câte un moţ de mărar verde, pe o farfurie, aranjăm pătrunjelul verde şi punem ciupercile, stropim cu ketchup.

Mai multe