«Ciurigai» - Maxim Sanda

22 martie 2012 16:34   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 4 ouă întregi, 1 iaurt, 2-3 linguri de smântână, 6 linguri de zahăr, 1 linguriţă de bicarbonat, 2 plicuri de zahăr vanilat, coajă de lămâie rasă fin, făină cât cuprinde.

Mod de preparare: Ouăle se bat cu iaurtul şi cu smântâna. Se freacă bine, se adaugă zahărul, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, sarea, vanilia şi coaja de lămâie.

La urmă se adaugă făina până se obţine un aluat potrivit de moale, uşor de lucrat. Se întinde o foaie de ½ cm, se lasă să stea 10 minute, după care se taie pătrăţele de 6/6, se crestează puţin la mijloc şi se trage un colţ prin locul crestat.

Se prăjesc în baie de ulei încins până devin aurii. Se scot pe prosop absorbant şi se pudrează cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe