Clătite cu brânză dulce de vaci şi frişcă – Felicia Vanea

7 februarie 2016 15:56   Rețete
Ultima actualizare:

Pentru aluatul de clătite:

250 ml lapte

2 ouă

100 g zahăr

2 linguri ulei

esenţă de vanilie

2 căni făină

Mod de preparare

Mixăm ouăle cu zahărul şi un praf de sare până devin cremoase. Adăugăm uleiul, laptele, esenţa de vanilie şi făina. Coacem clătitele câte un minut, pe o parte şi pe altă.

Pentru umplutură:

300 g brânză de vaci

2 gălbenuşuri

3 linguri zahăr

esenţă de rom

stafide

Preparare

Mixăm brânză de vaci cu zahărul şi esenţă de vanilie. Apoi adăugăm gălbenuşurile şi stafidele.

Pe fiecare clătită punem câte 2 linguri de brânză, marginile se aduc înspre interior, apoi rulăm. Rulourile le punem într-un vas termorezistent uns cu unt şi dăm la cuptorul încins în jur de 10-12 minute, la foc moderat. După ce scoatem clătitele din cuptor, le lăsăm să se răcească, apoi, cu ajutorul unui posh, le ornăm cu floricele din frişcă şi fructe (jumătăţi de căpşuni, struguri, potocală), sau orice alte fructe doriţi. Sunt atât de fine şi delicioase!

Mai multe