Clătite cu unt şi miere de albine - Daniela Andrei
Ingrediente
Pentru compoziţie avem nevoie de: 1 ceşcuţă cu făină albă de grâu, 2 linguri cu zahăr (sau după gust), 3 ceşcuţe cu griş, 2 ceşcuţe cu lapte, o lingură cu ulei de nuci, un praf de sare, o linguriţă cu parf de copt, o lingură cu drojdie uscată, apă cât cuprinde (atât cât să obţinem textura specifică aluatului de clătite).
Pentru uns foile de clătite, avem nevoie de: unt de bună calitate, miere de albine.
Mod de preparare
Într-un bol, amestecăm toate ingredientele uscate, adaugând ulterior laptele şi apa. Mixăm compoziţia până la omogenizarea completă.
Cu ajutorul unui polonic, luăm câte puţin din compoziţia obţinută, o turnăm într-o tigaie încinsă şi coacem, pe rând, foile de clătite, fără a le întoarce însă. Le scoatem apoi pe un platou şi le ungem cu unt şi miere de albine după gust.