Click îţi dă o reţetă de post pe zi: Supă deasă de legume

9 decembrie 2012 15:17   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:  1 ceapă potrivită, 2-3 morcovi, 2 cartofi, 1 mână fasole verde (congelată), ¼  cană mazăre (congelată), ½ ţelină mică, 1 rădăcină pătrunjel, 2 bugheţele conopidă, 3 roşii, sare, 4 linguri ulei, 1 legătură pătrunjel.

Preparare:  Cureţi, speli zarzavatul, îl tai cubuleţe mici şi-l căleşti în uleiul încins (mai puţin cartofii). Acoperi cu capacul şi laşi 10 minute, la foc mic. Stingi cu 3 l de apă fierbinte, laşi să fiarbă 15 minute, apoi adaugi cartofii şi laşi să fiarbă 10 minute.

Pui mazărea, conopida, fasolea verde şi mai laşi alte 10 minute. Când legumele sunt fierte, adaugi roşiile decojite şi tăiate foarte mărunt. Potriveşti gustul de sare, mai laşi să fiarbă 10-15 minute, iei vasul de pe foc şi-l acoperi cu un capac. Când serveşti, presari pătrunjel tocat fin.

Câştigă o supertavă

Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi  premiată cu o supertavă de copt oferită de www.pentrugatit.ro.

Mai multe