Click îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Crap la grătar cu sote de legume

7 noiembrie 2012 14:41   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 crap mare (sau orice alt peşte de apă dulce), 2 morcovi mari, 1 broccoli potrivit ca mărime, 1 dovlecel tânăr, 1 ardei gras , 1 ceapă, 2 fire de usturoi verde (sau 2-3 căţei de usturoi), 1 lămâie, pudră de chimen, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.

Preparare: Se curăţă peştele de solzi şi intestine, se spală sub jet de apă rece şi se zvântă cu prosoape absorbante în exterior şi în interior. Se unge cu ulei de măsline, se presară cu sare, piper şi pudră de chimen, după gust, apoi se aşază pe grătarul încins, unde se rumeneşte câte 5-6 minute pe fiecare parte. Între timp, se curăţă legumele, se spală şi se fierb la aburi.

După ce au fiert, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează cu sare şi piper, după gust, apoi se aşază pe un platou cald, adăugând felii de lămâie, rondele de ceapă şi ardei gras. Deasupra se aşază peştele fript. Se stropeşte totul cu zeamă de lămâie, se presară deasupra usturoi verde tăiat rondele subţiri şi se serveşte.

Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi  premiată cu o super-tigaie oferită de www.vasepentrugatit.ro.

Mai multe