Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi- «Friptură de curcan»

15 februarie 2012 15:35   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 2 pulpe de curcan şi jumătate de piept de curcan, 5-6 căţei de usturoi, 50 g slănină afumată, sare, piper, 1 lingură boia dulce, 1 lingură boia iute, ulei, 1 cană vin alb.

Preparare: se spală carnea, se pune la scurs, după care se condimentează cu sare şi piper. Se fac "buzunăraşe" cu un cuţit şi se împănează carnea cu bucăţi mici de slănină şi jumătăţi de căţei de usturoi. Se freacă bucăţile de carne cu boia şi se dau la rece pentru 2-3 ore.

Se unge carnea cu ulei, se aşază în tava de aragaz unsă cu foarte puţin ulei, se toarnă vinul şi 150 ml apă. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul încins pentru 30 de minute. Se scoate folia şi se mai lasă 40 de minute, stropindu-se cu sosul din tavă. Cu 10 minute înainte de final, se dă focul mai tare, ca să se rumenească.

Mai multe reţete găseşti în noul număr al revistei “Click! Poftă Bună”

Concurs! Câştigă un set de accesorii de bucătărie

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem!

Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.

Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un set de accesorii de bucătărie!

Mai multe