Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi- Friptură de viţel cu sos de lămâie

15 mai 2012 14:01   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 700 g muşchi viţel, 1 lămâie, 100 g unt, 150 ml vin alb sec, 2 linguri rase făină, 200 g smântână, 1 foaie dafin, sare, piper, 1 legătură pătrunjel.

Preparare: Se curăţă carnea de pieliţe, se spală, se şterge cu hârtie absorbantă şi se taie bucăţi potrivite. Se condimentează şi se prăjeşte în unt 5-10 minute, întorcând carnea pe toate părţile.

Se scoate carnea şi în untul din tigaie se rumeneşte făina, se stinge cu vin, amestecând energic, ca să nu se formeze cocoloaşe. Se adaugă smântâna, zeama de lămâie, pătrunjelul tocat fin şi bucăţile de carne şi se mai lasă câteva minute la foc mic, fără să clocotească. Se serveşte cu salată sau cu garnitură de orez.

Câştigă un mixer!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.

Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un mixer!

Mai multe