Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Mâncare picantă
Ingrediente: 1 conopidă, 2 linguri ulei, 1 ardei gras, 1 ardei iute, 2 morcovi, 1 ceapă, 2 căţei usturoi, 3 roşii, boia de ardei dulce sau iute, mărar, sare, piper, 200 g orez c pentru garnitură.
Preparare: Se desface conopida, se spală sub jet de apă rece, se lasă 10 minute în apă cu o lingură de oţet pentru a îndepărta eventualele insecte, se clătesc din nou şi se opăresc în apă cu sare circa 5 minute.
Separat, se taie ceapa şi usturoiul, se călesc în ulei, se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi ardeiul iute tăiat rondele şi morcovii tăiaţi felii. Se călesc împreună. Se adaugă bucheţelele de conopidă, pulpa de roşii, boia de ardei şi mărar. Se lasă să fiarbă 10 minute, la foc mic, sub capac. Se potriveşte gustul de sare, piper, boia de ardei, apoi se ia deoparte de pe foc. Separat, se fierbe orezul în apă cu sare şi se serveşte alături de mâncarea de conopidă caldă.
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o super-tigaie oferită de www.vasepentrugatit.ro.