Click îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Pizza cu ciuperci şi mezeluri

19 noiembrie 2012 15:48   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: Pentru blat: 400 g făină, 200 ml apă, 1 plic de drojdie, ½ linguriţă zahăr, 3 linguri ulei, 1 praf de sare. Pentru topping: 100 g salam, 100 g costiţă, 2 ciuperci champignon, ½ ardei gras, 2 roşii, 150 g mozzarella sau telemea de capră, 100 g caşcaval, cimbru, sare, piper.

Preparare: Prepari maiaua din drojdie, zahăr, o lingură de făină şi două linguri de apă călduţă, o laşi la crescut până îşi dublează volumul, apoi o amesteci cu restul ingredientelor şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi elastic. Îl laşi la dospit circa 30 de minute.Întinzi aluatul într-o formă de pizza tapetată cu folie specială pentru copt şi îl înţepi cu o furculiţă.

Deasupra blatului aşezi o roşie curăţată de pieliţă dată pe răzătoare. Adaugi ciupercile, costiţa şi salamul tăiate felii subţiri, bucăţi de mozzarella sau brânză de capră, cea de a doua roşie, curăţată de pieliţă şi tăiată cubuleţe şi rondele de ardei gras. Presari totul cu cimbru, sare, piper, după gust, iar la sfârşit presari caşcavalul ras. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra şi se topeşte caşcavalul. O serveşti imediat.

Câştigă o supertigaie

Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi  premiată cu o super-tigaie oferită de www.vasepentrugatit.ro.

Mai multe