Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi- «Plăcinţele cu carne»
Ingrediente. Pentru aluat: 225 g făină, 60 g unt sau margarină, 60 ml apă, 1 praf de copt, 1 praf de sare. Pentru umplutură: 200 g carne macră de porc tocată, 2 linguri ulei, 1 cartof potrivit, 1 ceapă, 1 morcov, pătrunjel verde tocat, cimbru uscat, tarhon uscat, sare, piper, 1 gălbenuş pentru uns.
Preparare: se cerne făina împreună cu sarea şi praful de copt, se amestecă cu untul (sau margarina) tăiat bucăţele. Se adaugă câte o lingură de apă în timp ce se frământă, până când aluatul devine omogen. Se lasă la frigider 30 de minute.
Se taie ceapa mărunt, se căleşte, apoi se adaugă carnea tocată, morcovul dat prin răzătoare şi cartoful tăiat cubuleţe şi se continuă călirea. Se ia de pe foc. Se întinde aluatul în foaie subţire, se decupează forme rotunde cu raza de 6 cm.
Se condimentează umplutura cu pătrunjel, cimbru, tarhon, sare şi piper şi se amestecă. Se pune câte o lingură de compoziţie pe rondelele de aluat, se pliază în două, se presează marginile cu degetele şi se aşază într-o tavă cu marginile în sus.
Se ung plăcintele cu gălbenuşul bătut cu o lingură de apă şi se pun la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30-40 de minute.
Mai multe reţete găseşti în noul număr al revistei “Click! Poftă Bună”
Concurs! Câştigă un set de accesorii de bucătărie
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem!
Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un set de accesorii de bucătărie!