Click îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Quiche cu praz

11 noiembrie 2012 15:03   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: Pentru aluat: 150 g unt, 300 g făină, 2-3 linguri apă rece, ½ linguriţă sare. Pentru umplutură: 3 fire de praz (partea albă), 2 felii de costiţă afumată, 200 ml smântână groasă, 3-4 ouă, 2-3 linguri lapte , 100 g caşcaval ras, oregano, maghiran, busuioc, sare, piper.

Preparare:  Se amestecă untul tăiat bucăţele cu făina până se formează un aluat nisipos. Se adaugă sarea şi câte puţină apă frământând până se formează un aluat omogen şi elastic.

Se înveleşte într-o folie alimentară şi se lasă la rece circa două ore. Între timp, se taie costiţa şuviţe subţiri, se rumenesc uşor într-o tigaie neaderentă, apoi se scot deoparte. În grăsimea rămasă, se sotează prazul tăiat rondele subţiri, apoi se lasă să se răcească. Se întinde aluatul într-o foaie subţire cu care se tapetează o formă de tartă unsă şi tapetată cu făină.

Se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa. Separat, se amestecă prazul şi costiţa cu ouăle bătute cu smântâna , caşcavalul ras şi laptele. Se asezonează, după gust, cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust, apoi se toarnă în formă şi se coace, la foc potrivit, circa 45 de minute. Se serveşte caldă.

Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi  premiată cu o super-tigaie oferită de www.vasepentrugatit.ro.

Mai multe