Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Salam de biscuiţi

26 decembrie 2012 15:00   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli, 300 ml lapte, 150 g unt sau margarină, 6 linguri zahăr, 1 fiolă esenţă de rom, 4 linguri cacao.

Preparare: Jumătate din biscuiţi îi faci pesmet, iar jumătate îi rupi bucăţi mici. Pui laptele, zahărul, untul şi cacaua într-o crăticioară pe foc. Laşi să dea în câteva clocote, după care dai să se răcorească.

Adaugi în lapte esenţa de rom, îl torni peste biscuiţi şi amesteci bine. Aşezi pe masă o folie de plastic, pui compoziţia cu biscuiţi şi rulezi cât mai strâns, apăsând cu mâinile ca salamul să iasă cât mai compact. Îl dai la rece 4-5 ore. Înainte să-l serveşti, îl scoţi din folie şi îl tăvăleşti prin zahăr pudră, cacao sau nucă de cocos.

Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi  premiată cu o supertavă de copt oferită de www.pentrugatit.ro.

Mai multe