Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: ştrudel cu carne tocată
Câştigă un set de cuţite! Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate, şi va fi premiată cu un set de 6 cuţite Moller.
Ingrediente: 1 pachet aluat congelat pentru pateuri, 2 piepturi de pui, 1 ardei gras roşu, sare, piper, 1 lingură de smântână, 3 ouă, grăsime pentru uns tava.
Preparare: Desfaci aluatul şi-l laşi să ajungă la temperatura camerei. Apoi îl întinzi puţin cu sucitorul ca să-l subţiezi. Treci carnea prin maşina de tocat. Tai ardeiul cubuleţe pe care le căleşti uşor în ulei şi apoi peste el pui şi carnea tocată. O laşi până ce îşi schimbă complet culoarea, potriveşti de sare şi piper şi o laşi să se răcească. După ce s-a răcit carnea, îi pui două ouă şi smântâna şi întinzi amestecul peste foaia de aluat. Rulezi şi ungi ştrudelul cu ou bătut cu un pic de apă.
Ungi tava, aşezi ştrudelul şi îl dai la copt pentru 40 de minute.